Sociālo lietu komisija ar veselības ministru spriedīs par ārstniecības personu atalgojuma modeli

(13.09.2022.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 14.septembrī, uz sēdi aicinājusi veselības ministru Danielu Pavļutu, lai spriestu par ārstniecības personu atalgojuma modeli, kā arī nepieciešamajiem grozījumiem Veselības aprūpes finansēšanas likumā un citos normatīvajos aktos.

“Lai rosinātu medicīnas nozares darbiniekus izvēlēties darbu valsts, nevis privātajā sektorā, kā arī padarītu veselības aprūpes pakalpojumus sabiedrībai pieejamākus, jaunajam atalgojuma modelim jābūt gan viegli caurskatāmam, gan taisnīgam. Tam jāstājas spēkā pēc iespējas drīzāk,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Sēdē aicināti piedalīties arī Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Jauno ārstu biedrības, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības, kā arī Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvji.

Mediju ievērībai:
Saeimā akreditētiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir iespēja sēdei sekot līdzi gan klātienē, gan attālināti.
Lai varētu sekot līdzi sēdes norisei attālināti, lūdzam savlaicīgi (vismaz vienu stundu pirms sēdes sākuma) vērsties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv un vaicājot pēc piekļuves koda. Jānorāda savs vārds un uzvārds, kā arī pārstāvētais medijs. Piekļuves kods tiks nosūtīts uz e-pasta adresi neilgi pirms plānotā sēdes sākuma.

 

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem