Marija Golubeva: Latvijas atbalsts tūlītējai ES kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai ir būtisks signāls Eiropai un pasaulei

(22.06.2022.)

“Latvija atbalsta tūlītēju Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. Tas ir būtisks signāls Eiropai un pasaulei,” trešdien, 22.jūnijā, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Marija Golubeva.

Komisija sēdē skatīja Ārlietu ministrijas sagatavoto nacionālo pozīciju Eiropadomes sanāksmei, kas notiks 23.-24. jūnijā. Sanāksmē plānots pieņemt lēmumu par Ukrainas, Moldovas un Gruzijas Eiropas Savienības kandidātvalstu statusu.

Deputāti atbalstīja kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai. Vienlaikus komisija precizēja nacionālo pozīciju, paužot stingru valsts atbalstu kandidātvalsts statusa piešķiršanai Moldovai, kā arī uzsvēra, ka Gruzijai ir svarīgi saglabāt eirointegrācijas perspektīvu, īstenojot paredzētās reformas.

Rīt Eiropadomes sanāksmē plānots skatīt arī jautājumus saistībā ar situāciju Ukrainā, Konferenci par Eiropas nākotni, aktualitātēm ekonomikā, kā arī Eiropas Savienības ārējām attiecībām.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī