Inese Voika un Peru vēstnieks pauž vienotu atbalstu Ukrainai

(11.10.2022.)
VideoGalerija

Saeimas sekretāra biedre Inese Voika un Peru Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Ēriks Edgardo Giljermo Andersons Mačado (Eric Edgardo Guillermo Anderson Machado) otrdien, 11.oktobrī, tiekoties parlamentā, pauda vienotu atbalstu Ukrainai, kā arī pārrunāja palīdzības stiprināšanas iespējas. Vēstnieks Saeimā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

I.Voika atzīmēja Latvijas ieguldījumu militārajā un humānajā palīdzībā Ukrainai, kā arī rosināja turpināt starptautiskos centienus, lai sauktu Krieviju pie atbildības. Arī vēstnieks pauda nosodījumu Krievijas iebrukumam kā brutālam starptautisko līgumu pārkāpumam, akcentējot Peru gatavību atbalstīt Ukrainu ANO līmenī.

Vēstnieks akcentēja, ka mūsu valstis vieno kopīgas vērtības, kā arī izcēla parlamentāro dimensiju kā būtisku sadarbības formātu, kuru nepieciešams stiprināt.

Saeimas sekretāra biedre uzsvēra sadarbības potenciālu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, tostarp izceļot Latvijas uzņēmumu produktus šajā industrijā, tai skaitā Latvijas valodu tehnoloģiju uzņēmuma “Tilde” inovatīvos produktus, kas sevi jau pierādījuši liela apjoma tulkojumu veikšanā institūcijās Eiropā.

Spriežot par reģionālo sadarbību, vēstnieks apliecināja ieinteresētību aktivizēt dialogu izglītībā, tostarp, veicinot studentu apmaiņu starp Peru un Eiropas Savienības valstīm. Tāpat I.Voika apliecināja Latvijas gatavību dalīties ar pieredzi labas pārvaldības jomā.

Peru vēstnieks rezidē Helsinkos, Somijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720302794456
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī