Dagmāra Beitnere-Le Galla: ukraiņu drosme iespaido visu pasauli

(12.07.2022.)
Galerija

“Ukraina cīnās ne vien par savām, bet visas demokrātiskās pasaules vērtībām, un jūsu drosmīgā cīņa iespaido sabiedrības daudzās valstīs un rāda piemēru visai pasaulei,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 12.jūlijā, tiekoties ar Ukrainas parlamenta (Verkhovna Rada) Budžeta komitejas Budžeta izstrādē izmantojamo moderno informācijas tehnoloģiju un inovāciju apakškomitejas priekšsēdētāju Denisu Hermanu (Denys Herman).

Ukrainas parlamentārietis pateicās par Latvijas atbalstu Ukrainai, jo īpaši izceļot atbalstu jautājumā par Eiropas Savienības kandidātvalsts statusa piešķiršanu.

Ukraina arī turpmāk var rēķināties ar Latvijas palīdzību, tostarp ceļā uz ciešāku integrāciju Eiropas Savienībā. Ukrainai priekšā vēl daudzas reformas, tostarp korupcijas apkarošanas jomā, taču, ņemot vērā to, kā aizstāvat savu dzimteni, nav šaubu, ka jums būs pa spēkam sasniegt visu nepieciešamo, lai kļūtu par pilntiesīgu Eiropas Savienības dalībvalsti, akcentēja D.Beitnere-Le Galla.

Puses pārrunāja arī jautājumus saistībā ar Ukrainas atjaunošanas iespējām. D.Hermans pateicās par atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem, kas, bēgot no kara, raduši patvērumu ārpus savas zemes, kā arī akcentēja daudzu ukraiņu vēlmi atgriezties savā dzimtenē, tiklīdz tas būs iespējams.

Kā akcentēja D.Beitnere-Le Galla, vēsture jau iepriekš pierādījusi, ka karš un tā izraisīta emigrācija lauzusi daudzu cilvēku likteņus. Ukrainā notiekošais arī šajā ziņā radījis jaunus izaicinājumus pasaulē, un galvenais ir neļaut sēt haosu, jo tas nāktu par labu tikai Kremlim, bilda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Cieņa pret cilvēku un demokrātiju, kā arī cilvēktiesības – tās ir vērtības, kuras mums kopīgi ir jāsargā, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, kā būtisku izceļot cīņu pret Kremļa propagandu.

Sarunā piedalījās arī Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītājs Uldis Budriķis.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720300478040
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā