Ināra Mūrniece Šveicē: Latvija ir gatava piedalīties Ukrainas atjaunošanā

(05.07.2022.)
Galerija

“Latvija ir gatava piedalīties Ukrainas atjaunošanā, un mūsu pilsoniskā sabiedrība un privātais sektors ir apņēmības pilni atbalstīt Ukrainu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien, 5.jūlijā, Šveices pilsētā Lugāno uzrunājot Ukrainas atjaunošanai veltītās konferences dalībniekus.

Krievijas karš pret Ukrainu ir izraisījis nopietnas ilgtermiņa ģeopolitiskas, ekonomiskas un humanitāras sekas pat tālu ārpus Eiropas, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka pasaulei ir skaidri jāredz – Ukraina šajā karā ir upuris, kas aizstāv savu tautu un zemi.

Ilgstošu mieru un drošību Eiropā var nodrošināt tikai Ukrainas pilnīga uzvara un Krievijas pilnīga sakāve. Jo agrāk to sasniegsim, jo agrāk sāksies ekonomikas atveseļošanās un izaugsme, pauda I.Mūrniece.

“Ukrainas valdībai ir jānosaka savas valsts atjaunošanas plāna prioritātes. Lēmums piešķirt Ukrainai kandidātvalsts statusu skaidri noenkuro Ukrainu Eiropas Savienības kartē,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, atzīmējot, ka Ukrainas atbalstam ir jābūt saistītam ar reformām, to tuvinot Eiropas Savienībai.

“Pēc kara beigām Ukrainas mērķis ir kļūt par modernu Eiropas valsti. Mēs esam ieinteresēti pārvērst sapni par realitāti,” pauda I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja šajās dienās uzturas darba vizītē Šveicē, kur piedalās Ukrainas atjaunošanai veltītā konferencē. Tās fokusā ir Ukrainas atjaunošanas un attīstības plāns un nepieciešamie starptautisko partneru ieguldījumi tajā.

Ukrainai veltīta konference reizi gadā norisinās jau kopš 2017.gada un iepriekš bija pazīstama kā Ukrainas reformu konference. Šogad Ukrainas reformu konference ir pārdēvēta par Ukrainas atjaunošanas konferenci.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720300315635
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt