Saeimā notiks OECD Parlamentārā tīkla sanāksme

(30.06.2022.)

Saeimā piektdien, 1.jūlijā, norisināsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Parlamentārā tīkla sanāksme, kurā tās dalībnieki spriedīs par drošu un iekļaujošu digitālo pasauli pēc Covid-19 pandēmijas.

“Rīgā šajās dienās notiks līdz šim Latvijā nepieredzēta mēroga parlamentāriešu tikšanās ar teju 100 dalībniekiem no 29 pasaules valstīm – no Peru un Čīles līdz pat Korejai, Japānai un Indonēzijai. Valsts, drošība, autonomija, neatkarība un citi jēdzieni, un ar tiem saistītās vērtības nav pašsaprotams, nemainīgs rezultāts, bet gan process. Šis process prasa pastāvīgu domāšanu, lēmumu pieņemšanu un nemitīgu virzību uz priekšu,” pauž Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un parlamenta pārstāvis OECD Rihards Kols.

“Tikšanās notiek izteiktu, ārkārtēju globālu pārmaiņu laikā, kas līdzi sev nes izaicinājumus ekonomikā, drošībā un sabiedrības veselībā. Tāpēc šī parlamentāriešu tikšanās Rīgā ir vēl jo aktuālāka, jo nodrošinās platformu brīvai, efektīvai un uz izziņu un labākās prakses apgūšanu balstītai sadarbībai starp valstu likumdevējiem,” atzīmē R.Kols.

Sanāksmi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs R.Kols, Latvijas Republikas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, kā arī OECD Sabiedrisko attiecību un komunikāciju direktors Entonijs Gūčs (Anthony Gooch).

OECD globālais parlamentu tīkls nodrošina dalībvalstu parlamentu deputātiem platformu viedokļu apmaiņai par politikas un likumdošanas jautājumiem, kas saistīti ar ekonomiku, finansēm, izglītību, zinātni, sabiedrību, vidi un attīstību.

Parlamentārā tīkla sanāksmē plānots spriest par drošu digitālo telpu, pievēršoties jautājumiem par datu pārvaldību piekļuves un apmaiņas veicināšanai. Darba kārtībā iekļauti arī jautājumi par valsts pārvaldi un likumdošanu digitālajā laikmetā. Tāpat sanāksmes dalībnieki spriedīs par cīņu pret maldinošu informāciju un dezinformāciju, izvērtējot situāciju Eiropas austrumos, kā arī kiberdrošību un digitālo drošību, akcentējot risku pārvaldību un trūkumu novēršanu.

OECD Parlamentārā tīkla sanāksme piektdien, 1.jūlijā, sāksies pulksten 9.00 Saeimas Sēžu zālē, Jēkaba ielā 11.

OECD ir organizācija un globāli atzīts ekspertīzes centrs, kas dalībvalstīm dod iespēju efektīvi risināt tām aktuālus jautājumus dažādās nozarēs. Organizācijas misija ir veidot un popularizēt reformas, kas uzlabo iedzīvotāju dzīves līmeni un sociālekonomiskos apstākļus, kā arī ekonomikas konkurētspēju. OECD izstrādā starptautiskas vadlīnijas un standartus, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību, iekļaujošu izaugsmi un sociālu taisnīgumu OECD dalībvalstīs.

 

Mediju iespējas

9.00 – 9.30     OECD Parlamentārā tīkla sanāksmes atklāšana

                        TV, foto iespēja. Saeimas Sēžu zālē, Jēkaba ielā 11.

Sestdien, 20.aprīlī