Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols piedalīsies parlamentārā konferencē Londonā

(13.06.2022.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols no 16. līdz 17.jūnijam viesosies Londonā, Apvienotajā Karalistē, kur piedalīsies pirmajā Ziemeļu kaimiņu parlamentārajā konferencē. Tajā aicināti piedalīties NB8 valstu - Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Dānijas, Īslandes, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas -, kā arī Apvienotās Karalistes un Īrijas parlamentu Ārlietu komisiju priekšsēdētāji.

Konferenci organizē Apvienotās Karalistes Pārstāvju palātas Ārlietu komiteja, lai veidotu atklātu parlamentāro dialogu par Apvienotajai Karalistei, Īrijai un NB8 valstīm aktuāliem jautājumiem. Konferences dalībnieki diskutēs par savstarpēji koordinētu reakciju uz karu Ukrainā, kā arī spriedīs par drošības situācijas un klimta pārmaiņu radītajiem izaicinājumiem Arktikā un Tālajos Ziemeļos.

Savukārt piektdien, 17.jūnijā plkst.18.30 Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs R.Kols Londonā tiksies ar Lielbritānijas Daugavas Vanagu fonda pārstāvjiem, lai ar tautiešiem pārrunātu diasporas jautājumus. Tostarp plānots spriest par Latvijas un Apvienotās Karalistes divpusējām attiecībām, Transatlantisko sadarbību, Eiropas Savienības paplašināšanos un citiem jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt