V.A.Tērauda Varšavā: ar vienotiem centieniem visas Eiropas Savienības uzmanība ir jānotur Ukrainas virzienā

(16.05.2022.)

“Baltijas valstis un Polija ir vienotas palīdzības sniegšanā Ukrainā, gan risinot bēgļu uzņemšanas jautājumus, gan atbalstot Ukrainu politiski, militāri un humanitāri. Nenogurstoši ir jāturpina atbalsta sniegšana Ukrainai, fokusējot visas Eiropas Savienības uzmanību tās virzienā,” pirmdien, 16.maijā, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, Polijas galvaspilsētā Varšavā tiekoties ar Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisiju priekšsēdētājiem.

Tāpat V.A.Tērauda atzīmēja, ka Baltijas valstis un Polija ir vienisprātis, ka Ukrainai ir jāiegūst Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statuss, kā arī jākļūst par pilntiesīgu ES dalībvalsti.

Baltijas valstu priekšsēdētāji sprieda par ES dienaskārtību, kā arī pārrunāja migrācijas un humanitāros izaicinājumus, ņemot vērā Krievijas īstenoto karu Ukrainā.

Baltijas valstu un Polijas parlamentu Eiropas lietu komisijas tradicionāli divas reizes gadā rīko komisiju priekšsēdētāju sanāksmes, kuru laikā tiek apspriesti aktuālie ES jautājumi. Nākamā tikšanās plānota rudenī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde