Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece darba vizītē apmeklēs Šveici

(04.07.2022.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece līdz 6.jūlijam darba vizītē uzturēsies Šveices pilsētā Lugāno, kur tiksies ar  Šveices Konfederācijas parlamenta – Nacionālās padomes – prezidenti Irēnu Kēlinu (Irene Kälin) un piedalīsies Ukrainas atjaunošanai veltītā konferencē.

Konferences fokusā būs Ukrainas pēckara atjaunošanas un attīstības plāns un nepieciešamie starptautisko partneru ieguldījumi tajā. Konferences dalībnieki spriedīs par Ukrainas atjaunošanas metodēm, prioritātēm un principiem. Tāpat plānots pārrunāt jautājumus saistībā ar sociālo, ekonomisko, vides un infrastruktūras atgūšanos no kara nodarītajiem postījumiem un zaudējumiem. Paredzēts spriest arī par pasākumiem, kurus nepieciešams īstenot jau šobrīd.

Saeimas priekšsēdētājai Lugāno plānota arī divpusēja tikšanās ar Ukrainas parlamenta (Verhovna Radas) priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk).

Ukrainai veltīta konference reizi gadā norisinās jau kopš 2017.gada un iepriekš bija pazīstama kā Ukrainas reformu konference. Šogad konferenci kopīgi rīko Ukraina un Šveice, un tā pārdēvēta par Ukrainas atjaunošanas konferenci.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt