Juris Pūce EDSO Parlamentārās asamblejas sesijā Vīnē nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā

(25.02.2022.)

“Krievijas iebrukums Ukrainā ir starptautisko tiesību, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pamatprincipu un Apvienoto Nāciju Organizācijas hartas nopietns pārkāpums,” uzsvēra Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas (EDSO PA) Latvijas delegācijas vadītājs Juris Pūce, kurš šajās dienās Vīnē, Austrijā, piedalās EDSO PA ziemas sesijā.

EDSO PA Latvijas delegācijas vadītājs informēja sesijas dalībniekus par Saeimā pieņemto paziņojumu, kurā stingri nosodīta Krievijas militārā agresija un plaša mēroga iebrukums Ukrainā, kā arī rosināts nekavējoties rīkoties, piemērojot maksimālas sankcijas Krievijas Federācijai, Baltkrievijai un to amatpersonām, kuras ir atbildīgas par uzbrukumu Ukrainas valstiskumam. Mums ir jāatbalsta Ukrainas tauta un valdība Ukrainai tik grūtajā brīdī, pauda J.Pūce.

EDSO PA ziemas sesijas ietvaros notiek plašas debates par Krievijas militāro uzbrukumu Ukrainai.

EDSO PA ir Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas parlamentārā dimensija, kuras galvenais uzdevums ir veicināt starpparlamentu dialogu, lai sekmētu organizācijas mērķu par visaptverošu drošību sasniegšanu.

EDSO PA ietilpst 57 dalībvalstis. Organizācijas mērķis ir konfliktu novēršana ar ātrās reaģēšanas instrumentu palīdzību, kā arī krīžu noregulējums un pēckonfliktu reabilitācija Eiropas reģionā. Organizācijas redzeslokā ir politiski militārie, ekonomiskie, vides un cilvēka drošības jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde