Latvijā tiksies Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji un Zviedrijas parlamenta vicespīkere

(25.02.2022.)

Pirmdien, 28.februārī, Latviju darba vizītē apmeklēs Igaunijas, Lietuvas parlamentu priekšsēdētāji un Zviedrijas parlamenta vicespīkere, lai apspriestos par drošības situāciju reģionā.

"Jau tradicionāli Baltijas valstis kopā ar Ziemeļvalstīm gan NB8, gan citos formātos pārrunā reģiona svarīgākos notikumus, kā arī dažādus ģeopolitiskos jautājumus. Šobrīd visa mūsu uzmanība ir veltīta Ukrainai, kur plašu militāru ofensīvu veikusi Krievija. Mums šajā sarežģītajā laikā ir jābūt vienotiem ar Ukrainu un jāturpina sniegt visu pieejamo politisko un praktisko atbalstu," sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, atzīmējot, ka tikšanās laikā plānots spriest par Baltijas valstu un Zviedrijas sadarbību un koordināciju arī ar citām Ziemeļvalstīm.

Saeimas namā Saeimas priekšsēdētāja uzņems Igaunijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Jiri Ratasu (Jüri Ratas), Lietuvas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen) un Zviedrijas Karalistes parlamenta vicespīkeri Osu Lindestamu (Åsa Lindestam).

Pēc parlamentu priekšsēdētāju tikšanās Saeimas namā plānota arī kopīga preses konference.

 

Mediju iespējas

Pirmdien, 28.februārī

12.00 – 13.30   Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci 
TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

13.30 – 14.00   Preses konference 
Sarkanā zāle, Jēkaba iela 11.

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 25.februāra pulksten 16.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, lūdzam ņemt vērā, ka apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas var ierobežots skaits cilvēku.

Mediju pārstāvju ierašanās katrā no pasākumiem – 20 minūtes pirms to sākuma.

Dalība pasākumā iespējama ar derīgu Covid-19 digitālo sertifikātu (par veiktu vakcināciju vai Covid-19 izslimošanas faktu).

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta