Rihards Kols: OECD Jaunatnes konsultatīvajā padomē jāizskan arī Latvijas balsij

(19.01.2022.)

“Mums ir nepieciešami jauni līderi – Eiropas Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Jaunatnes konsultatīvajā padomē jāizskan arī Latvijas balsij,” pauž Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs un Saeimas pārstāvis Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) Rihards Kols, aicinot jauniešus pieteikties OECD Jaunatnes konsultatīvajā padomē (Youthwise).

Youthwise dalībnieki piedalās sanāksmēs, interaktīvos semināros, tiekas ar jauniešu līderiem, kā arī izstrādā dokumentus un uzrunā sabiedrību, sniedzot tiešu ieguldījumu OECD darbā.

“Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas jaunatnes padome ir unikāla iespēja jauniešiem no visas pasaules satikties, diskutēt un sniegt savu redzējumu, atziņas un idejas efektīvai, mūsdienīgai jautājumu risināšanai dažādās nozarēs, gūstot izpratni par to, kā tiek veidota starptautiskā politika,” akcentē R.Kols.

Šajā sasaukumā – no marta līdz decembrim -  jaunieši no OECD dalībvalstīm diskutēs par klimata pārmaiņām, sociālo nevienlīdzību un labākas politikas veidošanu globālu problēmu risināšanai, informē R.Kols.

Jaunieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem aicināti pieteikties OECD Youthwise programmai līdz šā gada 31.janvārim. Plašāka informācija: https://www.oecd.org/about/civil-society/youth/youthwise/.

Informācija par OECD:
Latvija iestājās OECD 2016.gada 1.jūlijā.
OECD misija ir veidot un popularizēt reformas, kas uzlabo iedzīvotāju dzīves līmeni un sociālekonomiskos apstākļus, kā arī ekonomikas konkurētspēju. OECD izstrādā starptautiskas vadlīnijas un standartus, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību, iekļaujošu izaugsmi un sociālu taisnīgumu dalībvalstīs. OECD šobrīd darbojas 38 pasaules valstis.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde