Saeimas priekšsēdētāja un deputāti piedalīsies Baltu vienības dienas svinībās Kuldīgā

(24.09.2021.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un parlamenta deputāti sestdien, 25.septembrī, Kuldīgā piedalīsies Baltu vienības dienas svinībās.

Kuldīgas pilsētas dārzā pulksten 12.00 Saeimas priekšsēdētāja un Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilytė-Nielsen) atklās Baltu vienības dienas svinīgo pasākumu, kurā uzstāsies Latvijas un Lietuvas diplomātiskie kori. Tāpat klātesošos uzrunās Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Ritvars Jansons un Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Baltu vienības dienas pasākumos piedalīsies parlamentārieši no Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Lietuvas parlamentu, kā arī Seima deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Latvijas parlamentu.

Baltu vienības diena iedibināta, pieminot 1236.gada 22.septembrī notikušo Saules kauju, kurā zemgaļu un žemaišu spēki sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus. 2000.gadā Latvijas Saeima un Lietuvas Seims Saules kaujas dienu − 22.septembri − oficiāli noteica par atzīmējamu atceres dienu.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde