Saeimas priekšsēdētāja piedalās Baltiešu kultūras dienās Zviedrijā

(18.09.2021.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, noslēdzot oficiālo vizīti Zviedrijas Karalistē, 18.septembrī piedalījās tradicionālajā Baltiešu kultūras dienu pasākumā Zviedrijas pilsētas Sollentūnas etnogrāfiskajā centrā.

“Tie ir kā nelieli dziesmu un deju svētki šeit Zviedrijā! Jūs esat mūsu kultūras vēstneši, kas ir uzticīgi latviskajam kultūras mantojumam,” uzrunājot kultūras dienu dalībniekus, pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Baltiešu kultūras dienas Zviedrijā norisinās jau kopš 2006.gada, un šogad tiek svinēta pasākuma 15 gadu jubileja. Pasākumā katru gadu tiekas kori, deju un mūzikas grupas, kā arī amatnieki un pārtikas tirgotāji, kurus vieno izcelsme no Baltijas jūras otra krasta.

Baltiešu kultūras dienas pasākumā klātesošos ar Latvijas kultūras mantojumu šogad iepazīstināja deju kolektīvs “Zibenītis”, kā arī Stokholmas latviešu koris, kas pērn atzīmēja jau 75 gadu jubileju.

Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces vadītā delegācija kopā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem šajās dienās uzturas Zviedrijā, lai piedalītos Baltijas valstu neatkarības un diplomātisko attiecību ar Zviedriju atjaunošanas 30.gadskārtai veltītajos pasākumos un tiktos ar Zviedrijas amatpersonām.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavada Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Ojārs Ēriks Kalniņš un 4.maija Deklarācijas kluba prezidente Velta Čebotarenoka.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157719853789568
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā