Juris Pūce: VARAM uzdots piedāvāt risinājumu Ilūkstes un Ozolnieku teritoriālajai piederībai

(28.07.2021.)

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) uzdots sagatavot un Saeimā iesniegt likumprojektu, kas risinātu līdzšinējā Ilūkstes novada un Ozolnieku novada turpmāko teritoriālo piedrību. Par uzdevumu atbildīgajai ministrijai trešdien, 28.jūlijā, pēc Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēdes informē komisijas priekšsēdētājs Juris Pūce. 

“Komisija vienojās dot uzdevumu ministrijai līdz 15.septembrim nākt ar izsvērtu risinājumu Satversmes tiesas sprieduma izpildei, piedāvājot alternatīvas - gan ministrijas šodien komisijas sēdē piedāvāto risinājumu apvienot valstspilsētas un novada pašvaldības, gan arī alternatīvu, kas juridiski pamatoti saglabātu 2020.gadā pieņemto administratīvi teritoriālo iedalījumu nemainīgu,” pauž J.Pūce. 

Risinājums nepieciešams, lai izpildītu Satversmes tiesas šī gada 21.jūnija spriedumu, kas noteic, ka līdzšinējā Ilūkstes novada pievienošana Augšdaugavas novadam un Ozolnieku novada pievienošana Jelgavas novadam neatbilst Satversmei. Tiesa secinājusi, ka Ilūkstē un Ozolniekos nav reģionālās vai nacionālās nozīmes attīstības centra, kā arī šādu centru nav jaunizveidotajos Augšdaugavas un Jelgavas novados. 

Šodienas komisijas sēdē VARAM pārstāvji deputātus iepazīstināja ar ieceri nākotnē apvienot valstspilsētas ar tām pieguļošajiem novadiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt