Reinis Znotiņš: iepirkumi par vienotā tīkla videonovērošanas sistēmu iegādi ir jāizvērtē

(18.06.2021.)

“Pieņemtie lēmumi iepirkumu procesā par valsts un pašvaldību vienotā tīkla videonovērošanas sistēmu iegādi ir jāpārbauda. Komisija turpinās vērtēt, kā 2020.gadā dibināts uzņēmums ir spējis tikt jau pie diviem vairāku miljonu iepirkumiem, un sekos līdzi uzraugošo institūciju iesāktajām pārbaudēm,” piektdien, 18.jūnijā, pēc sēdes sacīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Reinis Znotiņš.

Komisija sēdē sprieda par diviem Iekšlietu ministrijas Informācijas centra iepirkumiem saistībā ar platformas izveidi, kas paredzēta visu valstij un pašvaldībām piederošo videonovērošanas sistēmu savienošanai vienotā tīklā, kā arī videonovērošanas kameru uzstādīšanu.

Atbildīgās ministrijas pārstāvji informēja par priekšizpētes, kā arī sarunu procedūras gaitu ar tirgus dalībniekiem, kuras rezultātā abi pasūtījumi piešķirti vienam uzņēmumam, kas piedāvājis tos īstenot par zemāko cenu. Pārstāvji izvēlēto procedūru pamatoja ar ātrāku iecerētā projekta mērķu sasniegšanu un epidemioloģisko situāciju valstī.

Deputāti uzsvēra neskaidros jautājumus, kas saistīti ar uzņēmuma līdzšinējo pieredzi, ņemot vērā, ka tas ticis dibināts pirms gada, kā arī pārsprieda sarunu procedūru kā izvēlēto metodi, izvērtējot, kam piešķirt pasūtījumus. Komisija sprieda arī par veidu, kādā uzrunāti iespējamie pretendenti, kā arī lūdza iespēju iepazīties ar projekta tehniskajām specifikācijām.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Iepirkumu uzraudzības biroja un Iekšlietu ministrijas pārstāvji sēdē apliecināja, ka saistībā ar šiem iepirkumiem ir uzsāktas pārbaudes un to rezultāti varētu būt sagaidāmi jau jūlija otrajā pusē.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā