K.Ģirģens: informācijai par pašvaldību īpašumiem un to izmantošanas iespējām jābūt visiem ērti pieejamai

(12.05.2021.)

“Informācijai par pašvaldības īpašumiem, kurus iespējams iegādāties vai nomāt, ir jābūt visiem ērti pieejamai, un tas jo īpaši būtiski ir uzņēmējiem,” trešdien, 12.maijā, pauda Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens, norādot, ka problēma piekļūt šāda veida informācijai, visticamāk, ir konstatējama ne tikai Rīgas, bet arī citās pašvaldībās.

Ērtas un vienkopus pieejamas informācijas trūkums par brīvajiem zemes gabaliem un nomai pieejamajiem pašvaldības īpašumiem ir viena no Valsts kontroles (VK) konstatētajām īpašumu pārvaldības problēmām galvaspilsētā.

Izvērtējot situāciju Rīgā, konstatēts stratēģiskas vadības trūkums, deputātiem norādīja VK pārstāvis. Pašvaldībai sniegti vairāki VK ieteikumi nekustamā īpašuma pārvaldības modeļa izvērtēšanai un vienotu principu ieviešanai, īpašumu saglabāšanai, drošai ekspluatācijai un perspektīvai izmantošanai, kā arī maksimālu ieņēmumu gūšanai no iznomātajiem īpašumiem.

Rīgas domes pārstāvji deputātus iepazīstināja ar jau ieviestajām izmaiņām un turpmākajiem plāniem īpašumu pārvaldības jomā.

“Rīgas dome izrādījusi iniciatīvu novērst konstatētās problēmas, bet no Valsts kontroles izdarītajiem secinājumiem būtiskas atziņas varētu gūt arī citas pašvaldības,” uzsvēra K.Ģirģens, aicinot VK par šādu revīziju rezultātiem informēt arī citas pašvaldības.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt