Skultes pagasts paliks Limbažu novadā

(18.03.2021.)

Saeima ceturtdien, 18.martā, galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, nosakot, ka pēc jūnijā plānotajām pašvaldību vēlēšanām Skultes pagasts paliks Limbažu novadā.

Likums grozīts, ņemot vērā Satversmes tiesas 12.marta spriedumu, ar kuru atzīts, ka Administratīvo teritoriju un apdzīvoto likumā noteiktā Skultes pagasta iekļaušana Saulkrastu novadā neatbilst Satversmei. 

Iepriekš likums noteica, ka Skultes pagasts pēc 2021.gada pašvaldību vēlēšanām ietilpst Saulkrastu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

Ar grozījumiem Ministru kabinetam līdz nākamā gada 1.maijam, kad tam Saeimā jāiesniedz pirmais ziņojums par administratīvi teritoriālās reformas rezultātiem, uzdots Saeimā iesniegt arī izvērtējumu un pētījumos balstītu informāciju par Saulkrastu novada attīstības potenciālu. Tāpat valdībai būs jāsniedz Saeimai izvērtējums par citiem potenciālajiem reģionālās nozīmes centriem Latvijā.

Saulkrastu novada izvērtējumā būtu jāiekļauj tāda analīze, kas ļauj identificēt, vai Saulkrastu novads veidojas kā nozīmīgs reģiona kultūras vai ražošanas centrs ar attīstītu sociālo infrastruktūru, kur pieejami daudzveidīgi pakalpojumi, vienlaikus apskatot ostas un kūrorta attīstības potenciālu.

Šāds izvērtējums kalpotu par pamatu iespējai nākamajā plānošanas periodā pārskatīt valsts attīstības plānošanas dokumentos noteiktos nacionālos un reģionālos attīstības centrus, teikts grozījumu anotācijā.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums stājās spēkā 2020.gada 23.jūnijā. Tas noteic, ka Latvijā no 2021.gada 1.jūlija tiek izveidotas 42 administratīvās teritorijas – pašvaldības.

Likuma grozījumi par Skultes pagasta iekļaušanu Limbažu novadā stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas.

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 16.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
09:40  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:30  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Iekšējās drošības apakškomisijas kopsēde
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Administratīvi teritoriālās reformas rezultātu izvērtēšanas apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Ēnu ekonomikas apkarošanas apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde