Diskusijā spriedīs par deputātu imunitātes aspektiem

(11.03.2021.)

Piektdien, 12.martā, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija sadarbībā ar Juridisko komisiju rīko diskusiju “Satversmes 29.panta piemērošanas aspekti”. Tā notiks attālināti videokonferences formātā. 

Diskusijā plānots pārrunāt jautājumus par Saeimas locekļu kriminālprocesuālās imunitātes saturu un robežām, informē Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule. 

Par šiem jautājumiem spriedīs deputāti, tiesību zinātņu eksperti, kā arī tiesībsargājošo institūciju pārstāvji. 

Diskusiju vadīs Saeimas Juridiskās komisijas Krimināltiesību politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andrejs Judins. “Kontekstā ar deputātu kriminālprocesuālās imunitātes saturu un robežām būtiski ir pārrunāt arī to, cik aizsargāts ir cilvēks, kurš, uzticot deputātam kādu informāciju, paļaujas, ka viņa identitāte saskaņā ar Satversmi netiks atklāta citām personām,” pirms pasākuma atzīmē A.Judins. 

Diskusija piektdien, 12.martā, notiks attālināti videokonferences formātā, un tā sāksies pulksten 10.00. 

Mediju ievērībai:
Saeimā akreditētajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir iespēja diskusijai sekot līdzi attālināti. Tādēļ lūdzam savlaicīgi (vismaz vienu stundu pirms tās sākuma) vērsties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv un vaicājot pēc piekļuves koda. Jānorāda savs vārds un uzvārds, kā arī pārstāvētais medijs. Piekļuves kods tiks nosūtīts uz e-pasta adresi neilgi pirms plānotā diskusijas sākuma.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt