Saeimas un NVO forumā spriedīs par valsts un sabiedrības izturētspēju Covid-19 pandēmijas laikā

(04.03.2021.)

Piektdien, 5.martā, tiešsaistē notiks ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums. Tajā diskutēs par valsts un sabiedrības izturētspēju Covid-19 pandēmijas laikā.

Forumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Tā dalībniekus uzrunās arī Latvijas Skautu un gaidu organizācijas vadītāja Agnija Jansone un Saeimas sekretāra biedre Marija Golubeva. Savukārt ievadrunu teiks biedrības “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” direktore Inese Vaivare.

Foruma laikā dalībnieki piedalīsies divās paralēlās tematiskajās diskusijās. Vienā no tām Saeimas deputātiem un NVO pārstāvjiem būs iespēja spriest par sabiedrības drošības un demokrātijas jautājumiem pandēmijas apstākļos. Savukārt otrā iecerēts diskutēt par Covid-19 nestajiem izaicinājumiem sociālajā jomā.

Saeimas un NVO forums notiks 5.martā no pulksten 10.00 līdz 13.10. Tā norisei varēs sekot līdzi tiešsaistē www.saeima.lv un parlamenta Facebook kontā.

Kopš Saeima 2006.gadā pieņēma deklarāciju, kurā noteikti Saeimas un NVO sadarbības principi un veicamie uzdevumi sadarbības pilnveidošanai, forums kļuvis par ikgadēju tradīciju. Šis būs četrpadsmitais Saeimas un NVO forums, un to organizē parlaments sadarbībā ar nevalstiskajām organizācijām.

Programma

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde