Parlaments aicina pieteikties tiešsaistes skolu programmai “Iepazīsti Saeimu”

(01.03.2021.)

Parlaments aicina pieteikties vidusskolu un pamatskolu vecāko klašu audzēkņus tiešsaistes skolu programmai “Iepazīsti Saeimu”. Tās mērķis ir ieinteresēt jauniešus par politiskajiem procesiem Latvijā, izglītot par Saeimu un tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, demokrātiju un sabiedrības līdzdalību.

Skolas tiešsaistes lekcijai var pieteikties https://forms.gle/BGaWLsv5GDh8noac8, zvanot 67087321 vai sūtot e-pastu info@saeima.lv.

Skolu programmu parlaments īsteno kopš 2012.gada, uzņemot skolēnus Saeimā vai dodoties izbraukuma lekcijās. Šogad skolu programma pielāgota tiešsaistes versijai, jo klātienes lekcijas Covid-19 ierobežojumu dēļ patlaban nenotiek.

“Iepazīsti Saeimu” ir iespēja jauniešiem izprast parlamenta darbu un interaktīvā veidā noskaidrot, kā likumdošana ietekmē viņu dzīvi un kā viņi paši var ietekmēt Saeimas darbu. Piesakoties skolu programmai, jauniešiem būs iespēja attālināti piedalīties interaktīvā lekcijā.

Skolu programmā līdz šim piedalījušies vairāk nekā 7200 skolēnu no visas Latvijas.

Plašāka informācija Saeimas mājaslapā: http://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt