Latviju darba vizītē apmeklēs Lietuvas Seima priekšsēdētāja

(25.02.2021.)

Darba vizītē Latviju pirmdien, 1.martā, apmeklēs Lietuvas Republikas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilytė-Nielsen).

Lietuvas parlamenta priekšsēdētājai plānota tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī Valsts prezidentu Egilu Levitu un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Vizītes laikā plānots pārrunāt Latvijas un Lietuvas turpmākās sadarbības iespējas. Abas valstis jau pašlaik vieno cieša parlamentārā sadarbība gan divpusēji, gan kopīgi strādājot Baltijas Asamblejā.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību un nepieciešamību nodrošināt drošu vizītes norisi, tā tiek organizēta, ievērojot epidemioloģiskās drošības protokolu. Vizītes laikā gan viesu, gan Latvijas delegācijai un citām norisē iesaistītajām personām, kā arī mediju pārstāvjiem jāvalkā sejas maskas, jāievēro distancēšanās, kā arī citas epidemioloģiskās drošības prasības.

 

Mediju ievērībai

Saeimas organizētās mediju iespējas

11.00   Tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci
Pirms tikšanās TV, foto iespēja Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11

Mediju pārstāvju ierašanās – vismaz 15 minūtes pirms sākuma

 

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kas vēlas apmeklēt Saeimas organizētās mediju iespējas, nepieciešams pieteikties līdz 26.februāra pulksten 12.00, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv vai zvanot 67087244. Pieteikumā lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, personas kodu, pārstāvēto mediju un amatu.

Par iespēju apmeklēt tikšanos ar citām amatpersonām lūdzam laikus sazināties atbildīgajām institūcijām.

Lūgums katram plašsaziņas līdzeklim deleģēt darbam ne vairāk kā vienu fotogrāfu un operatoru.

Mediju pārstāvjiem, atspoguļojot vizīti, jālieto sejas maskas, kā arī stingri jāievēro citas epidemioloģiskās drošības prasības.

Nav atļauts Saeimu apmeklēt gadījumā, ja Jums ir noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai ir kādas elpceļu slimības pazīmes, piemēram, paaugstināta temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī