Baltijas valstu parlamentārieši spriedīs par ekonomikas atveseļošanas un izaugsmes stratēģiju

(05.11.2020.)

Parlamentārieši no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas piektdien, 6.novembrī, attālināti piedalīsies digitālajā Baltijas Asamblejas (BA) 39.sesijā, lai spriestu par visaptverošu reģionālo stratēģiju ekonomikas atveseļošanai un izaugsmei.

Baltijas valstu deputāti pārrunās Covid-19 pandēmijas izraisītās krīzes ietekmes mazināšanas pasākumus un vienotu rīcību ekonomikas stimulēšanai pēc krīzes. Tāpat plānots spriest par tās ietekmes mazināšanas pasākumiem veselības un nodarbinātības jomā, kā arī izglītības un pētniecības sfērā.

BA 39.sesijas atklāšanā piektdien pulksten 9.30 deputātus uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī Igaunijas Rīgikogu priekšsēdētājs Henns Pelluāss (Henn Põlluaas) un Lietuvas Seima priekšsēdētājs Viktors Pranckietis (Viktoras Pranckietis).

Tāpat piektdien BA ietvaros notiks 26.Baltijas Padome – parlamentu un izpildvaras sadarbības platforma -, kurā klātesošos uzrunās visu trīs Baltijas valstu ārlietu ministri, īpašu uzmanību pievēršot BA un Baltijas Ministru padomes sadarbības prioritāšu īstenošanai 2020.gadā Covid-19 ietekmes kontekstā.

Pasākumu programma

9.30      BA 39.sesijas atklāšana

11.00    26.Baltijas Padome

13.00    Sesija par visaptverošu reģionālo stratēģiju: ekonomikas atveseļošanas un izaugsmes ceļvedis

15.00    BA rezolūcijas un nobeiguma dokumenta pieņemšana un parakstīšana

16.00    BA 39.sesijas noslēgums

Informācija par BA:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir iespēja sekot pasākumam līdzi attālināti. Tas tiks tulkots latviešu un angļu valodā.
Lai varētu sekot līdzi pasākuma norisei, lūdzam iepriekš vērsties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv un vaicājot pēc piekļuves saites. Jānorāda savs vārds un uzvārds, kā arī pārstāvētais medijs. Piekļuves saite tiks nosūtīta uz e-pasta adresi.

 

 Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī