Saeimas ziņas

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja par Eiropas Cilvēktiesību tiesnesi ievēl Artūru Kuču
Piedaloties Saeimas delegācijai, Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja otrdien, 16.aprīlī, Francijas pilsētā Strasbūrā par Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi ievēlēja Artūru Kuču.
Skolotāju dienu turpmāk atzīmēs 5.oktobrī
Skolotāju dienu turpmāk atzīmēs 5.oktobrī, otrdien, 16.aprīlī, lēma Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti, atbalstot grozījumu likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”. Šīs izmaiņas rosinājis Valsts prezidents. Patlaban Skolotāju dienu Latvijā atzīmē oktobra pirmajā svētdienā, bet starptautiski – 5.oktobrī.
Saeimā atklās fotogrāfiju izstādi “Latgalietis XXI gadsimtā”
Par godu Latgales kongresa gadadienai Saeimas namā ceturtdien, 18.aprīlī, atklās fotogrāfiju izstādi “Latgalietis XXI gadsimtā”. Izstādē varēs aplūkot 12 autoru fotogrāfijas ar dažādiem Latgales cilvēkiem. Fotogrāfijās attēlotas viņu paražas, tikumi, tradīcijas un rakstura īpašības.
Reformēs cietumu sistēmu un uzlabos notiesāto resocializācijas pasākumus
Lai reformētu cietumu sistēmu un uzlabotu ieslodzīto resocializāciju, Saeima ceturtdien, 11.aprīlī, pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumus Latvijas Sodu izpildes kodeksā. 
Plāno pastiprināt sodus par cietsirdību pret dzīvniekiem un noziedzīgiem nodarījumiem saistībā ar vardarbību
Sodu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem plānots noteikt bargāku, paredz Saeimā ceturtdien, 11.aprīlī, otrajā lasījumā atbalstītie grozījumi. Tāpat ar grozījumiem iecerēts pastiprināt sodu par virkni citu noziedzīgu nodarījumu, tostarp braukšanu reibumā, citas personas identitātes izmantošanu, izvairīšanos no mobilizācijas, kā arī par noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar vardarbību.
Segs pusi būvdarbu izmaksu arī lielas jaudas pieslēgumiem
Lai veicinātu jaunu investīciju piesaisti, tostarp augstas energointensitātes projektos, noteikts, ka sadales sistēmas operators sedz pieslēguma būvdarbu izmaksas 50 procentu apmērā arī lielas jaudas pieslēgumiem. To paredz Saeimā ceturtdien, 11.aprīlī, galīgajā – otrajā – lasījumā atbalstītie par steidzamiem atzītie grozījumi Enerģētikas likumā. 
Saeima Satversmes tiesas tiesneses amatā apstiprina Veroniku Krūmiņu
Saeima ceturtdien, 11.aprīlī, Satversmes tiesas tiesneses amatā apstiprināja Veroniku Krūmiņu. 
Ārlietu komisija lemj precizēt Ziemeļatlantijas līguma teksta tulkojumu
Saeimas Ārlietu komisija trešdien, 10.aprīlī, apstiprināja vairākus precizējumus Ziemeļatlantijas līguma teksta tulkojumā.
Tautsaimniecības komisija: nepieciešama tūlītēja rīcība sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai reģionos
“Iedzīvotājiem jāsaņem kvalitatīvi, regulāri un pieejami sabiedriskā transporta pakalpojumi. Šodien redzam, ka nepieciešama tūlītēja atbildīgo iestāžu rīcība pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai reģionos,” trešdien, 10.aprīlī, uzsvēra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, aicinot pilnveidot pārvaldības procesus un noslēgto līgumu uzraudzību. Komisija sēdē sprieda par aktuālo situāciju sabiedriskā transporta pakalpojumu jomā.
   Ilgtspējīgas attīstības komisija: iedzīvotājus laikus informēs par izmaiņām elektroenerģijas piegādes tarifos
“Tādi negatīvi pārsteigumi ar būtisku elektroenerģijas pieslēguma maksas pieaugumu, kādi bija pagājušā gada rudenī, mūs tuvākajā nākotnē vairs nesagaida,” trešdien, 10.aprīlī, Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdē pauda komisijas priekšsēdētājs Uģis Mitrevics. 
Trešdien, 17.aprīlī
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas sēde
13:10  Ārlietu komisijas Baltijas lietu apakškomisijas sēde
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde