Tiesu politikas apakškomisija uzsāk darbu pie Advokatūras likuma grozījumiem

(08.09.2020.)

“Sistēmiskie grozījumi advokatūras nozarē ir nozīmīgi un ilgi gaidīti. Ar tiem plānots risināt vairākus sistēmā konstatētos problēmjautājumus, tostarp jautājumus par kvalitātes celšanu,” otrdien, 8.septembrī, sacīja Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere, apakškomisijai uzsākot darbu pie grozījumu Latvijas Republikas Advokatūras likumā sagatavošanas.

Tieslietu ministrijas ietvaros izveidotās darba grupas sagatavotie priekšlikumi likuma grozījumiem cita starpā paredz definēt zvērinātu advokātu biroja tiesisko statusu, kā arī precizēt zvērinātu advokātu kvalifikācijas un izglītības prasības.

Apakškomisijas deputāti sēdē uzklausīja nozares lietpratējus un vienbalsīgi atbalstīja sagatavoto grozījumu iesniegšanu izskatīšanai pirmajā lasījumā Juridiskajā komisijā, uzsverot, ka apakškomisijas sēdē iezīmētās diskusijas tiks ņemtas vērā un turpinātas, sagatavojot likumprojektu otrajam lasījumam Saeimā.

Iepriekš Juridiskā komisija bija lēmusi, ka skrupulozāku darbu šo grozījumu izstrādē veiks tieši Tiesu politikas apakškomisijā, informēja I.Lībiņa-Egnere.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem