Svinīgi atvērs Saeimai veltītu Satversmes komentāru izdevumu

(08.09.2020.)

Saeimas namā otrdien, 8.septembrī, daļēji attālinātā pasākumā svinīgi atvērs izdevumu “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. II nodaļa “Saeima””. Pasākuma norisei ikviens ir aicināts sekot līdzi tiešraidē parlamenta mājaslapā.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Klātesošos uzrunās Valsts prezidents Egils Levits un Satversmes komentāru zinātniskā projekta vadītājs Ringolds Balodis.

Satversmes komentāri ir zinātnisks skaidrojums par Satversmi, tās nodaļām un pantiem. Komentāri dod iespēju iepazīties ar atlasītiem faktiem, kas iegūti, pētot pirmavotus, tostarp Satversmes sapulces un Saeimas stenogrammas, valdības un parlamenta komisiju protokolus un likumprojektu anotācijas. Kopā izdoti seši sējumi.

Izdevuma “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. II nodaļa “Saeima”” autoru kolektīvu veido 34 zinātnieki, lietpratēji, mācībspēki un juristi. Šī ir Satversmes komentāru noslēdzošā daļa no Satversmes zinātnisko komentāru projekta, un tā ir astotā – pēdējā – komentētā Satversmes nodaļa. Pērn Saeimas namā atvēra izdevumu “Latvijas Republikas Satversmes komentāri. V nodaļa. Likumdošana”. Satversmes komentāri izdoti Latvijas Republikas oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” Grāmatu apgādā.

Uz pasākumu aicināti līdzšinējie parlamenta priekšsēdētāji, Saeimas Prezidija locekļi, izdevuma zinātniskā redkolēģija un autori.

Izdevuma atvēršana notiks otrdien, 8.septembrī, pulksten 13.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 11.

 

Mediju ievērībai:
Pasākuma norisei varēs sekot līdzi parlamenta mājaslapā www.saeima.lv.
Ņemot vērā aktuālo situāciju ar Covid-19 izplatību un valstī noteiktos ierobežojumus, lūdzam ar izpratni izturēties pret faktu, ka plašsaziņas līdzekļu pārstāvji pasākumam varēs sekot vienīgi attālināti.

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde