Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: lai Jāņugunis izgaismo visu labo

(22.06.2020.)

Jāņi ir mūsu tautas skaistākie un priecīgākie svētki. Tie apliecina mūsu ciešo saikni ar dabu, mīlestību pret savu zemi un esības prieku.

Mums ir bagāts Jāņu dziesmu krājums, skaistas tradīcijas un dažādi ticējumi par saulgriežu svētkiem, kas atspoguļo paaudzēs veidoto tautas dzīvesziņu, vitalitāti un liek domāt par mūžīgo saules ritu.

Pēc sarežģītā pavasara, ko esam aizvadījuši, šie Jāņi nāk kā sava veida atelpa un gandarījums par to, ka pagaidām esam spējuši gana veiksmīgi izturēt pandēmijas uzliktos pārbaudījumus. Tomēr aicinu visus jāņubērnus neaizmirst arī par piesardzību – lai vasara paiet veselības un drošības zīmē!

Viens no Jāņu ticējumiem vēsta — cik tālu spīd Jāņuguns, tik tālu stiepjas tās svētība. Uguns attīra un aizsargā, veicina izveseļošanos un augšanu. Es novēlu, lai Jāņuguns izgaismo visu labo, kas ir Latvijas zemē un Latvijas cilvēkos! Lai līgo lepna dziesma!

 

Priecīgus Jāņus!

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt