Saeimā spriež par kultūras dzīves pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti

(18.01.2021.)

Pirmdien, 18.janvārī, notika tiešsaistes diskusija “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti”, kurā tika spriests par kultūras dzīves pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusiju atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride. Klātesošos uzrunāja arī labklājības ministre Ramona Petraviča, kultūras ministrs Nauris Puntulis un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas “SUSTENTO” valdes priekšsēdētāja Gunta Anča.

Pasākuma dalībnieki diskutēja par to, vai cilvēkiem ar invaliditāti un uztveres traucējumiem Latvijā kultūras produkti ir pieejami alternatīvos formātos.  

Tāpat diskusijas dalībnieki sprieda par kultūras vietu un pasākumu pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti.

Diskusiju ikviens varēja vērot tiešraidē Saeimas mājaslapā un “Facebook” kontā. Pasākumā tika nodrošināts surdotulkojums.

Pasākumu rīkoja Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un organizācija “SUSTENTO”.

Latvijas parlaments ikgadējo diskusiju “Saeima cilvēkiem ar invaliditāti” rīko jau kopš 2010.gada.


I.Mūrniece par kultūras dzīves pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti: joprojām aktuāls ir jautājums par praktisku piekļūstamību

 

Konferences materiāli:

Diskusijas programma 

Diskusijas videoieraksts

Fonda "Nāc līdzās!" valdes priekšsēdētājas Sarmas Freibergas prezentācija. Pārpublicējot datus no prezentācijas, atsauce uz autoru ir obligāta!

 


Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde