Saeimas ziņas

Deputāti atzinīgi vērtē rīcības plānu administratīvā sloga mazināšanai nekustamo īpašumu attīstības jomā un dod nākamos uzdevumus
“Ekonomikas ministrija, sagatavojot rīcības plānu administratīvā sloga mazināšanai nekustamo īpašumu attīstības jomā, ir izpildījusi Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas iepriekš doto uzdevumu, un aicinām Ministru kabinetu šo plānu ar 58 priekšlikumiem tuvākajā laikā izskatīt un apstiprināt, lai ar tajā paredzētajiem pasākumiem atvieglotu būvniecības procesu”, pauda Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs sēdē trešdien, 27.martā, kurā deputāti apsprieda plānotos pasākumus un atbildīgajām institūcijām deva nākamos uzdevumus. 
Saeima atbalsta mangāna rūdas iekļaušanu sankcionēto preču sarakstā
Saeima trešdien, 27.martā, atbalstīja lēmuma projektu par pasākumiem Latvijas valsts ekonomiskās sadarbības pārtraukšanai ar agresorvalstīm – Krieviju un Baltkrieviju. Deputāti tajā aicina Eiropas Savienību (ES) nekavējoties izstrādāt 14.sankciju kārtu pret Krieviju un iekļaut sankcionēto preču sarakstā arī mangāna rūdu, lai novērstu tās nonākšanu Krievijā un izmantošanu militārajā rūpniecībā. 
Ministru kabinetam uzdod izstrādāt rīcības plānu plašākam atbalstam topošajiem un jaunajiem vecākiem
Ministru kabinetam jāizstrādā rīcības plāns plašākam atbalstam topošajiem un jaunajiem vecākiem – grūtniecības laikā, dzemdībās un pēcdzemdību laikā. To noteic Saeimā trešdien, 27.martā, pieņemtais lēmums, atbalstot kolektīvo iesniegumu “Emocionāls un praktisks atbalsts grūtniecībā, dzemdības un pēcdzemdību posmā”. Kolektīvais iesniegums tālākai izvērtēšanai nodots arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai. 
Zanda Kalniņa-Lukaševica: pievienošanās NATO un mūsu ceļš uz to bija visas Latvijas sabiedrības ieguldījums
“Šodien Latvijas dalība pasaulē spēcīgākajā politiski militārajā aliansē šķiet pašsaprotama. Vesela latviešu paaudze ir baudījusi drošību, aizsardzību, pleca sajūtu, ko dod mūsu dalība NATO. Tas ļauj mums attīstīties pašiem, bet tas dod mums iespēju arī palīdzēt citiem.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 27.martā, Saeimas namā atklājot fotogrāfiju izstādi par godu Latvijas 20 gadiem NATO.
Pagarina Latvijas karavīru dalību ANO starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Tuvajos Austrumos
Saeima trešdien, 27.martā, lēma pagarināt Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalību Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) starptautiskajā operācijā “United Nations Truce Supervision Organization” (UNTSO) līdz 2026.gada 1.maijam. 
Noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas
Lai novērstu pasažieru apkrāpšanu gadījumos, kad negodprātīgi taksometru pakalpojumu sniedzēji pieprasa nesamērīgi augstu maksu, noteiks maksimālo tarifu braucienam ar taksometru no lidostas vai cita starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objekta un ieviesīs brauciena priekšapmaksas iespējas. To paredz trešajā – galīgajā – lasījumā Saeimā trešdien, 27.martā, atbalstītie grozījumi Autopārvadājumu likumā. 
Pieņem Aizsardzības industrijas likumu
Saeima trešdien, 27.martā, galīgajā lasījumā pieņēma Aizsardzības industrijas likumu, kura mērķis ir nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku valsts aizsardzības uzdevumu un starptautisko saistību izpildei nepieciešamo preču piegādes un pakalpojumu sniegšanas drošību, kā arī veicināt aizsardzības industrijas attīstību. 
Laikmetīgās mākslas centram “KIM?” nodod nekustamo īpašumu Hanzas ielā
Laikmetīgās mākslas centram – sabiedriskā labuma organizācijai biedrībai “KIM?” – bez atlīdzības nodos valsts nekustamo īpašumu Hanzas ielā 22, Rīgā, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības laikmetīgās mākslas jaunrades, pieejamības un izglītības jomā, paredz trešdien, 27.martā, Saeimā pieņemtais likums. 
Kinologi varēs dot mājas saviem dienesta suņiem
Dienējošos suņus pēc dienesta beigām vispirms piedāvās iegādāties kinologam, kurš kopā ar suni pildījis dienestu. Šādu iespēju dot mājas savam dienesta sunim noteic Saeimā trešdien, 27.martā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Publiskas personas mantas atsavināšanas likumā. 
Saeima galīgajā lasījumā lems par vienotu regulējumu aizsardzības industrijai
Saeima trešdien, 27.martā, galīgajā lasījumā skatīs Aizsardzības industrijas likuma projektu, kas noteiks Latvijas armijas preču un pakalpojumu piegādes drošību un veicinās aizsardzības industrijas attīstību.
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt