Mandātu komisija: deputāta mandātu uz laiku plānots apstiprināt Evai Mārtužai; pastāvīgo mandātu iegūs deputāts Jānis Butāns

(31.03.2020.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputāti otrdien, 31.martā, attālinātā komisijas sēdē atbalstīja lēmuma projektu par deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku Evai Mārtužai. Komisija arī lēma sagatavot paziņojumu Saeimai par pastāvīgo mandātu 13.Saeimas deputātam Jānim Butānam.

Šie jautājumi vēl jāskata Saeimas sēdē.

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo mūžībā aizgājusi deputāte Juta Strīķe. Līdz ar to pastāvīgo deputāta mandātu iegūst deputāts J.Butāns, kurš pagājušā gada janvārī Saeimas sastāvā iestājās uz laiku, kamēr ministra pienākumus pilda Tālis Linkaits.

J.Butāns Saeimā darbojas Juridiskajā komijā, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā, kā arī Tiesu politikas apakškomisijā.

Ņemot vērā, ka deputāts J.Butāns iegūs pastāvīgo mandātu, Saeimas sastāvā uz laiku, kamēr no Jaunās konservatīvās partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus, piekritusi iestāties E.Mārtuža.

E.Mārtuža darbojas Latvijas Rakstnieku savienībā, bijusi Rīgas domes deputāte.

Ņemot vērā nepieciešamību pēc iespējas strādāt attālināti un ievērot sociālo distancēšanos, Saeimas komisijām patlaban jau tiek nodrošināta iespēja komisiju sēdes noturēt attālināti videokonferenču formātā.  Šādi jau norisinājušās vairākas komisiju sēdes, tajās pieņemot nepieciešamos lēmumus un organizējot balsojumus.  Izmantojot videokonferenču platformu, parlamentā attālināti tiek organizētas arī Saeimas Prezidija sēdes.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde