Ināra Mūrniece Francijas vēstniecei: mūsu valstu divpusējās attiecības ir balstītas uz stipriem pamatiem ar ilgu vēsturi

(02.07.2020.)
VideoGalerija

Latvijas un Francijas sadarbība ir balstīta uz stipriem pamatiem un ar ilgu vēsturi, ceturtdien, 2.jūlijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Aurēliju Ruajē-Gunēnu (Aurélie Royet-Gounin). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Francija ir nozīmīgs Latvijas partneris, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka nākamā gada janvārī atzīmēsim 100.gadadienu, kopš Francija atzina Latvijas Republiku de iure. I.Mūrniece un vēstniece bija vienisprātis, ka šis notikums sniedz iespēju padziļināt politisko dialogu. Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvijas parlamentā ir liela interese par aktīvu parlamentāro dialogu ar Franciju.

I.Mūrniece atzina, ka 2018.gadā parakstītais Latvijas un Francijas divpusējais rīcības plāns ir labs pamats plašai sadarbībai turpmākajos gados. Tāpat puses pievērsās Latvijas un Francijas dialogam Eiropas Savienībā (ES) un pārrunāja arī gatavošanos 2022.gadā plānotajai Francijas prezidentūrai ES Padomē. Vēstniece atzīmēja, ka Latvija un Francija ir līdzīgi domājošas valstis ES, un viens no mūsu kopīgajiem uzdevumiem ir dezinformācijas un citu ar drošību saistītu izaicinājumu pārvarēšana un demokrātijas aizsargāšana.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka drošība ir viena no mūsu valsts prioritātēm, un pateicās Francijai par tās ieguldījumu NATO paplašinātās klātbūtnes nodrošināšanā Baltijas reģionā, kā arī regulāro dalību NATO vadītajā Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Pārrunājot aktuālo situāciju pasaulē saistībā ar koronavīrusa Covid-19 izplatību, vēstniece pauda atzinību par Latvijas izlēmīgo un efektīvo rīcību vīrusa ierobežošanā.

Francijas vēstniece A.Ruajē-Gunēna akreditēta Latvijā 2020.gada 16.jūnijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157714941439837
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt