Saeima amatā apstiprina padomes locekļus Finanšu un kapitāla tirgus komisijā un Fiskālās disciplīnas padomē

(16.03.2020.)

Saeima pirmdien, 16.martā, par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes (FKTK) locekli apstiprināja Ģirtu Rūdu un par Fiskālās disciplīnas padomes locekli - Ilo Kāziku (Ülo Kaasik). 

Ģ.Rūdu amatam izvirzīja FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile, kandidatūru saskaņojot ar finanšu ministru un Latvijas Bankas padomi. 

Ģ.Rūda līdz šim bija “RB Rail” Juridiskā dienesta vadītājs, juridisko jautājumu koordinators trīs Baltijas valstīs un Eiropas Savienības institūcijās. Iepriekš darbojies kā zvērināts advokāts. Viņam ir Bristoles Universitātē iegūts maģistra grāds jurisprudencē un maģistra grāds biznesa vadībā - Rīgas Biznesa skolā. 

Savukārt I.Kāziks Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatam izvirzīts pēc kopīga Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un finanšu ministra Jāņa Reira priekšlikuma. 

I.Kāziks ir Igaunijas Centrālās bankas prezidenta vietnieks, kā arī Igaunijas Fiskālās padomes loceklis. Iepriekš bijis arī Latvijas Fiskālās disciplīnas padomes loceklis. Viņam ir Tallinas Tehnoloģiju universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī