Budžeta komisija lemj papildināt Rīgas domes atlaišanas pamatojumu

(12.02.2020.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 12.februārī, atbalstīja ierosinājumu papildināt  Rīgas domes atlaišanas likumprojektā noteikto galvaspilsētas pašvaldības atlaišanas pamatojumu. Iepriekš Budžeta komisija likumprojektu jau bija atbalstījusi izskatīšanai galīgajā lasījumā kā steidzamu. 

Likumprojektā kā Rīgas domes atlaišanas pamatu paredzēts noteikt arī to, ka galvaspilsētas pašvaldība nav spējīga pieņemt lēmumus, jo trīs sēdēs pēc kārtas tajās nav piedalījusies vairāk kā puse no attiecīgās domes deputātu kopskaita. 

Iepriekš komisijā galīgajam lasījumam atbalstītais likumprojekts noteic, ka Rīgas dome tiek atlaista, lai novērstu situāciju, ka tā pieļauj nelikumīgu rīcību un nepilda Atkritumu apsaimniekošanas likumā, likumā “Par pašvaldībām” un citos normatīvajos aktos noteikto pašvaldības autonomo funkciju – organizēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. 

Likumprojekts paredz pēc Rīgas domes atlaišanas pilsētas pašvaldībā iecelt pagaidu administrāciju, kā arī noteikt jaunu Rīgas domes vēlēšanu sarīkošanu. 

Rīgas domes atlaišanas likumprojektu Saeimas sēdē galīgajā lasījumā plānots skatīt ceturtdien, 13.februārī.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde