Administratīvi teritoriālās reformas komisija uzsāk darbu pie jaunveidojamo pašvaldību kartes

(24.01.2020.)

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija piektdien, 24.janvārī, uzsāka darbu pie Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta pielikuma, kurā plānots noteikt jaunizveidojamās novadu pašvaldības. 

Komisija, šodien skatot likumprojektu otrajam lasījumam, lēma atbalstīt pielikumā paredzēto Mārupes novada izveidošanu, kurā iekļautos Babītes pagasts, Mārupes pagasts un Salas pagasts. 

Tāpat deputāti šodien atbalstīja priekšlikumu likumprojekta pielikumā iekļaut Olaines novadu, kuru veidotu Olaines pagasts un Olaines pilsēta. 

Vērtējot piedāvājumu par to, kādas līdzšinējās novadu pašvaldības iekļaut jaunajos Ķekavas, Salaspils, Ādažu un Ulbrokas novados, deputāti vienojās turpināt darbu nākamajā komisijas sēdē, kas plānota 28.janvārī. Uz to plānots uzaicināt attiecīgo pašvaldību vadītājus. 

Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā. 

Likumprojekts paredz līdz 2021.gada pašvaldību vēlēšanām līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā izveidot 39 pašvaldības. 

Foto no komisijas sēdes: https://www.flickr.com/photos/saeima/49432883693/in/album-72157712810614581/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā