Nevalstiskās organizācijas aicinātas pieteikties domapmaiņai par Eiropas nākotni

(08.12.2021.)

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai Saeimas Eiropas lietu komisijas rīkotajā tiešsaistes diskusijā “Konference par Eiropas nākotni - domapmaiņa”, kas notiks piektdien, 10.decembrī, pulksten 11.00.

Tiešsaistes pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Diskusijā nevalstiskās organizācijas ir aicinātas dalīties ar savām idejām un viedokļiem, kas palīdzētu veidot kopējo Eiropas Savienības nākotni. Diskusija organizēta, gatavojoties Konferences par Eiropas nākotni plenārsēdei. Pilsoniskās sabiedrības paustās idejas un viedokļi kalpos par pamatu Latvijas delegātu Strasbūrā paustajam redzējumam par Eiropas nākotni, informē Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Dalībnieki paralēlajās sesijās domapmaiņas pirmajā daļā varēs piedalīties diskusijās, runājot par tēmām, kas skar digitālo pārkārtošanos vai izglītības, kultūras, jaunatnes un sporta jautājumus. Savukārt otrajā daļā plānotas paralēlās sesijas, kurās spriedīs par veselību un Eiropas Savienību pasaulē.

Paralēlās sesijas vadīs Saeimas pārstāvji Konferencē par Eiropas nākotni – Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja V.A.Tērauda, Eiropas lietu komisijas sekretārs Igors Pimenovs, Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Anda Čakša un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai diskusijā, līdz 9.decembra pulksten 12.00 aizpildot pieteikuma formu: https://ej.uz/domapmainaEiropa.

Diskusiju būs iespējams vērot tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, kā arī parlamenta Facebook kontā.

Programma

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā