Dagmāra Beitnere-Le Galla un Jaunzēlandes vēstniece spriež par klimata pārmaiņām un sadarbību viedo tehnoloģiju jomā

(06.12.2021.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla pirmdien, 6.decembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Alanu Rozu Hadsoni (Alana Rose Hudson) un pārrunāja iespējas aktīvāk cīnīties pret klimata pārmaiņām. Kā vienu no iespējamiem risinājumiem puses akcentēja viedo tehnoloģiju attīstību.

Viedajām tehnoloģijām ir potenciāls mainīt mūsu paradumus, sacīja D.Beitnere-Le Galla, aicinot stiprināt sadarbību šajā jomā.

Lai gan Latvija un Jaunzēlande ģeogrāfiski atrodas tālu viena no otras, tās ir līdzīgi domājošas valstis, ko saista kopīgas vērtības, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Tostarp D.Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka Jaunzēlande ir piemērs tam, kā virzīties uz videi draudzīgu dzīvesveidu, un akcentēja, ka arī Latvija ir zaļi domājoša valsts.

Pārrunājot valstu divpusējās attiecības, D.Beitnere-Le Galla un vēstniece pārsprieda arī parlamentārā dialoga stiprināšanas iespējas, tostarp Jaunzēlandes-Eiropas Savienības parlamentārās sadraudzības grupas ietvaros.

Tāpat puses pārsprieda Covid-19 pandēmijas ierobežošanu. Pandēmijas izgaismojusi arī virkni citu problēmu, tostarp vardarbību ģimenē, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot meklēt risinājumus šai problēmai.

Vēstniece rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/51728477066/
Izmantošanas noteikumi: http://saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta