Saeima lems par termiņa pagarināšanu Latvijas karavīru dalībai pretterorisma operācijā Irākā

(22.01.2020.)

Saeima ceturtdien, 23.janvārī, skatīs lēmuma projektu par termiņa pagarināšanu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku karavīru dalībai pretterorisma operācijā Irākā līdz 2022.gada 1.februārim.

Rītdienas parlamenta sēde sāksies ar ikgadējām ārpolitikas debatēm, kurās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs deputātiem ziņos par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos.

Galīgajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, ar kuriem paredzēts nostiprināt obligātā iepirkuma - valsts atbalsta elektroenerģijas ražotājiem – pārraudzību, kā arī novērst tā saņēmēju pārkompensāciju.

Konceptuāli deputāti lems par grozījumiem pašvaldību vēlēšanu likumā, kas paredz noteikt ievēlamo deputātu skaitu jaunajās pašvaldībās pēc 2021.gada pašvaldību vēlēšanām.

Saeimai būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot vairākus jaunus likumprojektus. To vidū ir grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kas paredz kompensējamām zālēm piemērot pievienotās vērtības nodoklim piecu procentu likmi, kā arī grozījumi Saeimas kārtības rullī, ar kuriem plānots noteikt, ka parlamentam ikgadēju ziņojumu par paveikto sniedz arī ekonomikas un labklājības ministrs.

Saeima lems arī, vai komisijās skatīt jauna likuma projektu “Par bērnu un jauniešu izglītošanu valsts aizsardzībā”. Tas paredz noteikt to, kā tiek organizēta Jaunsardze un īstenota valsts aizsardzības mācība.

Tāpat deputāti spriedīs, vai komisijām nodot grozījumus vairākos likumos, kas paredz Valsts ieņēmumu dienestam nodrošināt piekļuvi informācijai par kredītiestādes un maksājumu pakalpojumu sniedzēja klientu lietošanā esošiem individuālajiem seifiem.

Saeima lems, vai komisijās skatīt likumprojektu par Partnerības un sadarbības nolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Singapūras Republiku, no otras puses.

Deputāti rīt lems arī par 10 496 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par sievietes tiesībām uz 100% apmaksātu atvaļinājumu dzemdībām” turpmāko virzību.

Saeimas 23.janvāra sēdes darba kārtībā iekļauti 37 jautājumi.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā