Jānis Vitenbergs: mūsu tautsaimniecībā būtiska ir katra investīcija

(21.01.2020.)

Investīcija ir brīvas tirgus ekonomikas pamatu pamats, un mūsu tautsaimniecībā būtisks ir ikkatrs ieguldījums. Tāpēc svarīgi ir rūpēties par to, lai investoriem Latvija būtu interesanta kā valsts, kur ieguldīt savu naudu, un viņiem nepazustu vēlme to darīt vēl un vēl, pēc komisijas sēdes otrdien, 21.janvārī, pauda Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Jānis Vitenbergs.

“Īpaši svarīga ir investīciju piesaiste lauku reģionos, un jāatzīst, ka tas ir stipri vien problemātiskāk nekā pilsētās. Tāpēc, raugoties uz katru potenciālo investoru, īpaši svarīgi ir vērtēt, ko mēs kā sabiedrība no konkrētā projekta iegūsim - vai tā būs lielāka konkurence tirgū un, iespējams, zemākas cenas kādam produktam, vai arī jaunas darba vietas cilvēkiem turpat, kur viņi dzīvo,” atzīmēja komisijas priekšsēdētājs.

Deputāti šodien sprieda par situāciju investoru piesaistē lauku reģionos, tostarp uzņēmējdarbības attīstību, un komisijas sēdē piedalījās Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, kā arī investoru, pašvaldību un uzņēmēju pārstāvji.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī