Ināra Mūrniece Seulā: parlamentārais dialogs paver plašākas iespējas uzņēmējiem un iedzīvotājiem

(10.01.2020.)

Draudzīgais parlamentārais dialogs starp Latviju un Korejas Republiku ir licis stingru pamatu abu valstu uzņēmēju sadarbībai, kā arī tūrisma attīstībai. Vēlamies, lai valstu iedzīvotāji izjūt aizvien vairāk priekšrocību, ko dod aktīvā politiskā sadarbība. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Seulā tiekoties ar Korejas Republikas ārlietu ministri Gangu Gjonghvu (Kang Kyung-wha) un aicinot stiprināt valstu divpusējo sadarbību.

Dienvidkoreja ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas stratēģiskajiem partneriem Āzijā gan politikā, gan ekonomikā. Saeimas priekšsēdētaja un ārlietu ministre pauda interesi ciešāk sadarboties arī starptautiskajās organizācijās. Kā valstis, kas iestājas par demokrātiju un noteikumos balstītu starptautisko kārtību, Latvija un Dienvidkoreja var ciešāk strādāt kopā, lai veicinātu stabilitāti un mieru.

Tikšanās dalībnieki uzsvēra aktīvo abu valstu vēstniecību darbu Rīgā un Seulā. Korejas Republikas lēmums nozīmēt pirmo Latvijā rezidējošo vēstnieku jau ir devis spēcīgu impulsu sadarbībai vairākās jomās, pauda I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka liels ieguvums abu valstu iedzīvotājiem būtu regulāra aviosatiksme starp Seulu un Rīgu. Tas tuvinātu mūsu uzņēmējus, tūristus, studentus un pētniekus, kā arī paplašinātu cilvēku savstarpējos kontaktus. Jau pērnvasar Korejas iedzīvotāji labprāt izmantoja iespēju iepazīt Baltijas reģionu, izmantojot čarterreisus uz Rīgu, bet nākamais likumsakarīgais solis ir regulāri tiešie avioreisi.   

Ārlietu ministre atzinīgi novērtēja jaunuzņēmumiem draudzīgo vidi Latvijā. Abas valstis ir noslēgušas saprašanas memorandu šajā jomā, un tas liek pamatu plašākai sadarbībai digitālo tehnoloģiju, mākslīgā intelekta un robotikas jomā.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 12.janvārim uzturas oficiālā vizītē Korejas Republikā. Kopā ar I.Mūrnieci Korejas Republikā viesojas arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājas vietnieks un deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Dienvidkorejas parlamentu deputāts Gatis Eglītis un Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157712589741853
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī