Saeima lems par Mārtiņa Kazāka ievēlēšanu Latvijas Bankas prezidenta amatā

(11.12.2019.)

Saeima ceturtdien, 12.decembrī, skatīs lēmuma projektu par Mārtiņa Kazāka ievēlēšanu par Latvijas Bankas prezidentu. 

Galīgajā lasījumā Saeima lems par jauna Privāto pensiju fondu likuma projektu. Tāpat galīgajā lasījumā kā steidzamu deputāti rīt skatīs grozījumu Administratīvās atbildības likumā. Tas paredz par likuma spēkā stāšanās datumu noteikt 2020.gada 1.jūliju. 

Otrajā lasījumā rīt plānots skatīt grozījumus likumā “Par pašvaldībām”. Tie paredz noteikt, ka pašvaldība informatīvo izdevumu ir tiesīga izdot ne biežāk kā reizi mēnesī.  

Tāpat Saeima rīt otrajā lasījumā skatīs grozījumus Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā, ar kuriem paredzēts novērst uzņēmumu ienākuma nodokļa  bāzes samazināšanu un peļņas novirzīšanu, kā arī novērst negatīvu ietekmi uz konkurenci. 

Konceptuāli deputāti rīt lems par jaunu Valsts robežsardzes likumu, kas izstrādāts, lai aktualizētu robežsardzes tiesisko regulējumu, kā arī nodrošinātu tā saskaņotību ar citiem normatīvajiem aktiem un Eiropas Savienības tiesību normām. 

Saeimā ir iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, ar kuriem plānots noteikt administratīvo atbildību nepilngadīgajiem par tabakas izstrādājumu glabāšanu, kā arī alkoholisko dzērienu glabāšanu un enerģijas dzērienu lietošanu. 

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus, ar kuriem plānots noteikt pagaidu tiesisko regulējumu ārkārtējās situācijās atkritumu apsaimniekošanas jomā. 

Tāpat Saeima rīt lems par kolektīvā iesnieguma par iespēju pret atlīdzību pārstrādei nodot dažādus iepakojuma veidus un kolektīvā iesnieguma par nekustamā īpašuma nodokļa atcelšanu vienīgajam īpašumam turpmāko virzību. 

Deputātiem būs jālemj arī par Saeimas 2019.gada rudens sesijas slēgšanu un 2020.gada ziemas sesijas sākšanu. 

Juridiskā komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Zitas Zariņas un lēmuma projektu par Edgara Korčagina atkārtotu apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekļiem. Savukārt Valsts pārvaldes komisija lūgusi sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumu pašvaldību likumā un grozījumu pašvaldību vēlēšanu likumā saistībā ar izmaiņām ārkārtas vēlēšanu regulējumā pašvaldības domes atlaišanas gadījumā. 

Saeimas 12.decembra sēdes darba kārtībā iekļauti 27 jautājumi, savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta