Saeima atbalsta valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgā

(05.12.2019.)

Saeima ceturtdien, 5.decembrī, piekrita valdības lēmumam par ārkārtējās situācijas pagarināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā līdz 2020.gada 12.martam, jo no 2019.gada 12.decembra spēku zaudē iepriekšējais Saeimas lēmuma projekts “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”.

Ministru kabineta rīkojums paredz, ka atbildīgā koordinējošā institūcija ārkārtējās situācijas laikā turpina būt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kā arī nosaka uzdevumus Rīgas domei, tostarp vienoties ar sadzīves atkritumu apsaimniekotājiem, ka sarunu procedūras rezultātā noslēgto atkritumu apsaimniekošanas līgumu termiņš tiek noteikts līdz brīdim, kamēr spēkā ir ar šo rīkojumu pagarinātā izsludinātā ārkārtējā situācija.

Rīkojums nosaka, ka sadzīves atkritumu radītājiem vai valdītājiem maksa par atkritumu apsaimniekošanu tiks piemērota atbilstoši faktiski apsaimniekotajam sadzīves atkritumu apjomam. Rīkojums paredz nepasliktināt sadzīves atkritumu radītājiem vai valdītājiem sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nosacījumus, kādi attiecīgajā pakalpojumu sniegšanas teritorijā ir spēkā līdz 2019.gada 11.decembrim.

Tāpat Rīgas domei jānodrošina, ka sadzīves atkritumu sākotnējiem radītājiem vai valdītājiem nekavējoties ir pieejama objektīva un pilnvērtīga informācija par kārtību, kādā nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā