Saeima lems par nevainojamas reputācijas prasības noteikšanu VID ierēdņiem

(04.12.2019.)

Saeima ceturtdien, 5.decembrī, trešajā lasījumā skatīs grozījumus Valsts ieņēmumu dienesta likumā, kas paredz pasākumus dienesta darba pilnveidošanai nodokļu administrēšanas jomā, tostarp dienesta ierēdņiem noteikt prasību pēc nevainojamas reputācijas. 

Otrajā – galīgajā – lasījumā deputāti skatīs grozījumus likumā “Par pašvaldībām”. Tie paredz noteikt vietējo pašvaldību administratīvo komisiju izveidošanas kārtību un darbību. 

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus, kas paredz aizliegumu publiskos pasākumos izmantot bijušās PSRS, tās republiku un nacistiskās Vācijas bruņoto spēku un likumības un kārtības uzturēšanas orgānu (represīvo iestāžu) izmantoto piederību identificējošo apģērbu, kā arī tā elementus. 

Tāpat otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, ar kuriem paredzēts īstenot nepilngadīgo kriminālatbildības reformu. 

Saeima konceptuāli rīt skatīs grozījumus likumā “Par tiesu varu”, ar kuriem paredzēts ieviest Ekonomisko lietu tiesu kā specializētu pirmās instances rajona (pilsētas) tiesu. 

Tāpat pirmajā lasījumā plānots skatīt jauna Nekustamā īpašuma darījumu starpnieku darbības likuma projektu, ar kuru plānots regulēt starpnieku darbības tiesiskos pamatus un nodrošināt šo personu profesionālās darbības uzraudzību. 

Saeimas Juridiskā komisija lūgusi parlamentu sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumu Administratīvās atbildības likumā. Tas paredz par likuma spēkā stāšanās datumu noteikt 2020.gada 1.jūliju.  

Deputātiem būs jālemj, vai izskatīšanai komisijās nodot vairākus jaunus likumprojektus, tostarp grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, ar kuriem plānots radīt stingrāku kontroles mehānismu dzīvnieku turēšanas, labturības un aizsardzības jomā. 

Saeimas 5.decembra sēdes darba kārtībā iekļauti 29 jautājumi, savukārt pirms tās izskatīšanas Saeimai būs jāpabeidz skatīt 28.novembra kārtējās sēdes darba kārtība, kurā deputāti lems par 11 387 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Atlikt partiju finansējuma pieaugumu līdz nākamās – 14.Saeimas – ievēlēšanai” turpmāko virzību. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu, kas paredz apstiprināt Ministru kabineta rīkojumu par izsludinātās ārkārtējās situācijas pagarināšanu Rīgā. 

Pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā