Parlaments aicina pieteikties skolu programmai “Iepazīsti Saeimu”

(01.11.2019.)

Latvijas parlaments aicina pieteikties vidusskolu un pamatskolu vecāko klašu audzēkņus skolu programmai “Iepazīsti Saeimu”. Programmas saturs ļauj jauniešiem interaktīvā veidā nostiprināt un papildināt mācību stundās gūtās zināšanas par valsts pārvaldi un parlamenta darbu, diskutēt par dažādiem jautājumiem un piedalīties erudīcijas konkursā.

Pilnveidotās skolu programmas mērķis ir ieinteresēt jauniešus par politiskajiem procesiem Latvijā, rosināt sekot līdzi un iesaistīties parlamenta darbā, kā arī izglītot par Saeimu un tās struktūru, likumdošanu, deputātu darbu, demokrātiju un sabiedrības līdzdalību.

Piesakoties skolu programmai, jauniešiem ir iespēja piedalīties interaktīvā lekcijā Saeimas Apmeklētāju un informācijas centrā, kā arī apskatīt Saeimas namu. Piesakoties skolu programmai ceturtdienā, lekcija tiek apvienota ar iespēju vērot Saeimas sēdi. Parlamenta pārstāvji dodas arī uz Latvijas skolām un nodrošina lekcijas ārpus Saeimas.

Kā pirmie atjaunotās skolu programmas apmeklētāji bija Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas skolēni. Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157711564762026.

Skola programmai “Iepazīsti Saeimu” var pieteikties, zvanot pa tālruni 67087321 vai sūtot e-pastu uz info@saeima.lv.

Pieteikuma anketu un plašāku informāciju var atrast Saeimas mājaslapā: https://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/skolu-programma-iepazisti-saeimu.

Skolu programma “Iepazīsti Saeimu” sāka darboties 2012.gadā un līdz šim ar parlamenta darbu iepazīstinājusi ap septiņiem tūkstošiem skolēnu no visas Latvijas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā