Preses brīfingā informēs par rīcību vardarbības pret bērniem novēršanai

(30.05.2017.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus trešdien, 31.maijā, uz preses brīfingu, kurā informēs par  starpsektoru rīcību, lai Latvijā izskaustu vardarbību pret bērniem.   

Preses brīfingā piedalīsies Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, labklājības ministrs Jānis Reirs, veselības ministre Anda Čakša, kā arī Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālā biroja pārstāvis Dinešs Sethi (Dinesh Sethi). 

Preses brīfinga dalībnieki informēs mediju pārstāvjus par aktuālajām problēmām un nepieciešamajiem uzlabojumiem institūciju sadarbībā, lai novērstu traģēdijas, kurās pieaugušo nevērības un vardarbības dēļ bērni gūst veselības bojājumus vai pat zaudē dzīvību.  

Preses brīfings notiks Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē (Jēkaba ielā 6/8 207.telpā), un tas norisināsies pulksten 13.00 pēc augsta līmeņa politikas veidotāju diskusijas “Novērst vardarbību pret bērniem – kā īstenot labu un koordinētu sadarbību?”. 

31.maijā Saeimā notiks diskusija, lai analizētu situāciju Latvijā un apspriestu starptautisko ekspertu piedāvātos efektīvākos risinājumus vardarbības pret bērniem novēršanā. 

Mediju pārstāvjus uz preses brīfingu aicinām ierasties līdz pulksten 12.50. 

Preses brīfinga darba valodas – latviešu un angļu. 

Mediju pārstāvji, kuri nav akreditēti darbam Saeimā, aicināti iepriekš pieteikties Saeimas Preses dienestā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī