Saeima rīt galīgajā lasījumā skatīs likuma grozījumus, kas paredz samazināt izmaksas valsts robežas joslas nostiprināšanai zemesgrāmatā

(01.03.2017.)

Saeima ceturtdien, 2.martā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”, kas paredz atteikties no zemes robežu plāna sagatavošanas gadījumos, kad zemesgrāmatā jāieraksta valsts robežas joslas zemes vienības.

Tāpat trešajā lasījumā deputāti vērtēs grozījumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz visiem iedzīvotājiem, tostarp arī tādiem, kurus bankas uzskata par augsta riska klientiem, piemēram, patvēruma meklētājiem, personām pēc ieslodzījuma, nodrošināt iespēju kredītiestādē atvērt savu kontu. 

Vēl galīgajā lasījumā parlamentā jāskata likuma grozījumi, kas nosaka aizliegumu bērna klātbūtnē smēķēt arī elektroniskās cigaretes.

Rītdienas darba kārtībā otrajā lasījumā iekļauti Augstskolu likuma grozījumi, kas rosināti, lai varētu ieviest vienotu jurista profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, kā arī grozījumi Jūras kodeksā, kas paredz vienkāršot buru jahtu reģistrācijas kārtību.

Saeima lems arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū trīs likumprojektu pakete, kas paredz pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku sadarbību ar NATO valstu sabiedrotajiem ārkārtas situācijās un miera laikā, un Publisko iepirkumu likuma grozījumi, kas paredz iespēju noteiktus priviliģētos iepirkumus attiecināt arī uz sociālajiem uzņēmumiem.

Saeimas komisijām būs jāvērtē arī parlamentā iesniegtie grozījumi Valsts ieņēmumu dienesta likumā, kas paredz apvienot dienesta finanšu policiju un muitas policiju vienā iestādē.

Vēl komisijām plānots nodot likumprojektu “Par Minamatas konvenciju par dzīvsudrabu”. Ratificējot konvenciju dalībvalstīs, tiktu radīts Eiropas Savienības juridiskais ietvars dzīvsudraba izmantošanas ierobežošanai noteiktās jomās, tostarp zobārstniecībā. 

Saeimas 2.marta sēdes darba kārtībā ir 23 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimas Sēžu zālē paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta