Ojārs Ēriks Kalniņš: bezvīzu režīms ar ES ir taustāms rezultāts Gruzijas īstenotajām reformām

(14.02.2017.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš otrdien, 14.februārī, parlamentā tiekoties ar Gruzijas valsts ministru Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Viktoru Dolidzi (Victor Dolidze), apsveica Gruziju ar Eiropas Parlamenta atbalstu bezvīzu režīma ieviešanai un uzsvēra, ka tas ir taustāms reformu procesa rezultāts.

Ārlietu komisijas vadītājs pauda stingru atbalstu Gruzijas teritoriālajai nedalāmībai. O.Ē.Kalniņš nosodīja pavasarī gaidāmo Krievijas atbalstīto “referendumu” par Dienvidosetijas nosaukuma maiņu.

V.Dolidze pateicās Saeimai par pastāvīgu atbalstu Gruzijas eiroatlantiskajai integrācijai, tostarp starptautiskā līmenī. Viņš uzsvēra, ka šo ceļu atbalsta 70 procenti valsts iedzīvotāju, kā arī sacīja, ka Gruzija aktīvi informē sabiedrību par valsts sadarbību ar Eiropas Savienību, NATO un gaidāmo bezvīzu režīmu ceļošanai uz Šengenas zonas valstīm. Ministrs arī apliecināja, ka Gruzija turpina reformu īstenošanu, tostarp drošības un aizsardzības jomā.

Sarunā O.Ē.Kalniņs un V.Dolidze bija vienisprātis, ka ļoti būtisks izaicinājums ir cīņa pret Krievijas īstenoto propagandu, ar ko saskaras gan Latvija, gan Gruzija, uzsverot, ka Eiropai ir jābūt vienotai šajā procesā. Pusēm akcentējot stratēģiskās komunikācijas nozīmi, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs akcentēja Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbu.

Tikšanās laikā pārrunāts arī rudenī gaidāmais Austrumu Partnerības samits Briselē, kā arī starptautiskās aktualitātes.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā