Trijos mēnešos pie administratīvās atbildības saukti 10 deputāti

(01.12.2016.)

No šī gada 14.jūnija līdz 1.septembrim pie administratīvās atbildības saukti 10 Saeimas deputāti. Par to Saeimai ceturtdien, 1.decembrī, ziņojumu sniedza Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs. 

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra sniegto informāciju par braukšanas ātruma, distances un intervāla neievērošanu deputātiem Andrejam Elksniņam, Edvīnam Šņorem un Jānim Trupovniekam piemērots naudas sods, bet deputātiem Andrejam Judinam un Jānim Tutinam – brīdinājums. 

Tāpat IeM informē, ka naudas sods piemērots deputātam Rihardam Eigimam par vispārīgo ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, Valdim Kalnozolam par nesadarbošanos ar nodokļu administrācijas amatpersonām, Jānim Klaužam par transportlīdzekļu tehniskā stāvokļa un iekārtojuma nosacījumu pārkāpšanu un Veiko Spolītim par amatu savienošanas ierobežojumu izpildes kārtības neievērošanu un valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu.

Pie administratīvās atbildības, piemērojot naudas sodu, saukts arī Dainis Liepiņš, kurš šī gada augustā izslēgts no Saeimas sastāva. 

Ziņojums Saeimai sniegts saskaņā ar šī gada maijā pieņemtajiem grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē un Saeimas kārtības rullī, kas paredz, ka Saeimas deputātam administratīvo sodu var uzlikt bez parlamenta piekrišanas.

Grozījumi likumos noteic, ka Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija reizi kārtējās sesijas laikā Saeimas sēdē paziņo par iepriekšējās sesijas un starpsesiju laikā administratīvi sodītajiem deputātiem.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt