Saeimā atklās jauniešu fotokonkursa “Es savai Tēvzemei...” uzvarētāju darbu izstādi

(09.11.2016.)

Atzīmējot Lāčplēša dienu, ceturtdien, 10.novembrī, Saeimas nama Lielajā vestibilā tiks atklāta jauniešu fotokonkursa “Es savai Tēvzemei…” uzvarētāju darbu izstāde un sveikti fotodarbu autori, kā arī pedagogi, kuri mudinājuši jauniešus piedalīties konkursā.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis un Jaunsardzes un informācijas centra direktors Druvis Kleins.

Žūrija kā konkursa uzvarētājus izvēlējās 13 autoru darbus. Uzvarētāji ir: Megija Pipina, kura mācās Daugavpils 12.vidusskolā, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolniece Anete Biķe, Linda Broliša no Babītes vidusskolas, Alise Leitāne no Ogres Valsts tehnikuma, Olaines 2.vidusskolas skolniece Aleksandra Gluščenko, Daugavpils Vienības pamatskolas skolniece Madara Stašāne, Zane Zvejniece no Ventspils Ekonomikas un pārvaldības fakultātes, Līga Arāja un Edvards Judickis no Rīgas Stila un modes profesionālās vidusskolas, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolniece Solveiga Ozolniece, Linards Parfens no Rīgas 5.internātpamatskolas-attīstības centra, Madlienas vidusskolas skolniece Māra Kļaviņa, kā arī Jelgavas Valsts ģimnāzijas skolniece Elizabete Anna Jākobsone.

Viesojoties Saeimā, jauniešiem paredzēta ekskursija pa parlamentu, kā arī Saeimas Aizsardzības komisijas apmeklējums. Pēc viesošanās parlamentā konkursa uzvarētāji dosies uz Ādažu militāro garnizonu.

Kopumā fotokonkursam 56 autori iesūtīja 133 darbus. Konkursu rīkoja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Jaunsardzes un informācijas centru, lai veicinātu jauniešu patriotismu un interesi par valsts aizsardzību un drošību.

Gatavojoties Lāčplēša dienai un gaidāmajai Latvijas simtgadei, jaunieši vecumā no 15 līdz 20 gadiem tika aicināti piedalīties fotokonkursā. Tam varēja iesūtīt fotogrāfijas, kurās attēlotas jauniešu aktivitātes, kas stiprina Latviju, piemēram, darbošanās izglītojošos un radošos projektos, nevalstiskajās organizācijās, labdarības pasākumos, brīvprātīgajā darbā, vides sakopšanā, kā arī Latvijas valsts svētku un to svinēšanas tradīcijas.

Fotoizstādes atklāšana Saeimas namā ceturtdien, 10.novembrī, notiks pulksten 10.35, savukārt jauniešu ierašanās Ādažu militārajā garnizonā plānota pulksten 13.30. 

Mediju ievērībai:

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kuri vēlas atspoguļot jauniešu viesošanos Ādažu militārajā garnizonā, aicinām līdz 9.novembra pulksten 14.00 pieteikties Saeimas Preses dienestā, zvanot 67087266, 29190018 vai rakstot uz e-pastu prese@saeima.lv


Konkursa uzvarētāju darbi

Izmantošanas noteikumi

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt