Saeima „Staro Rīga” festivālā aicina ierakstīt savu vārdu valsts karogā

(08.11.2016.)

Latvijas valsts dzimšanas dienā, 18.novembrī, festivāla „Staro Rīga” ietvaros nāc un dāvā savu gaismu Latvijai, īpašā mākslas performancē pie Saeimas nama ierakstot savu vārdu valsts karogā.

Mēs katrs sevī nesam gaismu – ar saviem darbiem, vārdiem un domām. Aicinām ikvienu 18.novembra svētku vakarā atnākt pie Saeimas nama un ierakstīt savu vārdu mūsu valsts karogā. Ieskandināsim valsts simtgades svinības – Latvijas dzimšanas dienu – visi kopā!

Vienlaikus uz Saeimas nama fasādes katru 17. līdz 20.novembra vakaru no pulksten 17.00 līdz 23.00 būs iespēja vērot projekciju „Gaismas cilvēks”, kas ar vizualizācijas un skaņas palīdzību aicinās doties līdzi gaismas ceļojumā.

Objekts tapis, Saeimai sadarbojoties ar Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteju projekta #EsEsmuLatvija ietvaros. Objekts „Gaismas cilvēks” realizēts ar Latvijas Mākslas akadēmijas studentu Mareka Kolāta un Kristīnes Kutepovas, kā arī uzņēmuma SIA „PXB” gādību.

Gaismas festivāls „Staro Rīga” šogad notiek no 17. līdz 20.novembrim. Latvijas parlaments šajā festivālā piedalās jau sesto gadu pēc kārtas.

Festivāls „Staro Rīga” notiek jau devīto reizi, un tā tēma šogad ir „Gaisma ausa”. Festivālā būs skatāmas trīs gaismu instalāciju programmas, no kurām Saeimas objekts „Gaismas cilvēks” būs pārstāvēts līdzdalības un partneru programmā „Rīgas karnevāls”.

Papildu informācija: http://www.staroriga.lv/013/lv/16-gaismas-cilveks/


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 24.aprīlī
09:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Ārlietu komisijas sēde
10:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
12:00  Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde
12:00  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
12:00  Nacionālās drošības komisijas sēde
12:00  Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēde
12:15  Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja Riharda Kola tiksānās ar Ukrainas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Anatolii Kutsevol
14:30  Saeimas deputāta Jāņa Patmalnieka tikšanās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā V.E. Claudia Magdalena Njoo Pieterse
15:30  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēde