Deputāti pārliecināsies, kā strādā viens no ES drošības pīlāriem - robežapsardzes aģentūra

(04.11.2016.)

Lai apmeklētu Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūru un iepazītos ar tās darbu, Saeimas Eiropas lietu komisijas un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti 7.novembrī uzturēsies vizītē Polijas galvaspilsētā Varšavā. Jaunā Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūra, kas veidota uz līdzšinējā FRONTEX pamata, darbu sāka šā gada 6.oktobrī.

Aģentūra palīdz Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un Šengenas asociētajām valstīm pārvaldīt savas ārējās robežas. Tāpat tā palīdz saskaņot robežkontroli visā ES un veicina sadarbību starp ES valstu robežkontroles iestādēm.

Apmeklējuma laikā deputātiem paredzēta tikšanās ar aģentūras izpilddirektoru Fabrisu Ledžeri (Fabrice Leggeri), kā arī diskusijas ar citiem aģentūras pārstāvjiem. Tāpat deputāti apmeklēs aģentūras Situāciju centru.

Vizītes ietvaros Saeimas delegācija apmeklēs arī Polijas parlamentu Sejmu, lai tiktos ar Sejma Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Izabelu Klocu (Izabela Kloc) un komisijas deputātiem.

Vizītē Eiropas lietu komisiju pārstāvēs tās priekšsēdētāja Lolita Čigāne, priekšsēdētājas biedrs Armands Krauze un komisijas deputāts Rihards Kols. Savukārt Aizsardzības komisiju vizītē pārstāvēs tās priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, priekšsēdētāja biedrs Kārlis Seržants un komisijas deputāts Jānis Ruks.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī